Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.be

Billie's plekje

Deze middag konden we Sinterklaas en zwarte Piet in het echt zien. Zij kwamen eens langs bij de kindjes in de crèche. We gingen een kijkje nemen, en eens luisteren wat de Sint allemaal wist te vertellen over onze kleine kapoen. Eerst was het een beetje wennen voor Billie, en de andere kindjes, dat er daar zo’n grote man met een lange witte baard zat en een zwarte man naast hem stond. Wanneer de Sint Billie tot bij hem riep, ging ze maar heel voorzichtig samen met haar papa naar hem toe. Sinterklaas wist te vertellen dat Billie een lieve, flinke meid is, en ze ook een kleine kabouter kwebbel is.  Hoe komt hij daar nu bij?!  Ze kreeg van hem nog een cadeautje, en er werd uiteraard nog een foto van hun samen getrokken. Daarna zaten alle kindjes rond Sint en Piet om zo nog een leuke groepsfoto van hun allemaal samen te trekken. Het was voor iedereen een fijne middag!

Verjaardag Livje & de Sint

Gelukkige verjaardag liefste Livje!!
Dikke zoenen van Billie, Onkel Bert & Minni (+ ukkie 

Sinterklaas kapoentje:

De Sint is langsgeweest bij oma en opa!! Wat zou hij gebracht hebben?
In de namiddag gaan we naar hun toe, benieuwd wat we daar allemaal te zien gaan krijgen.
En wat hadden Sint en Piet hard gewerkt! De hele tafel stond vol met allerlei lekkere koekjes, chocolade, mandarijntjes en snoepjes. Daar rond vele cadeautjes voor alle kindjes! Voor Billie had de sint een mooie buggy gebracht, met een popje bij. Billie vindt het heel leuk om met zo’n buggy’tje te rijden, en was dan ook enorm blij met haar geschenkje. Nadat alle cadeautjes bij de terechte eigenaars waren toegekomen, hebben we nog lekker gegeten, en na een leuke dag zijn we met de auto, ook goed gevuld, naar huis gereden.

Livje's 3e verjaardag!

Morgen wordt Livje al 3 jaar, en dat moet gevierd worden. Vandaag houden we een feestje voor haar! Ballonnen en slingers worden opgehangen, allerlei cadeautjes worden mee binnen gebracht, en er staat allerlei lekkers op de tafel. Kortom, alles was aanwezig om er een leuke boel van te maken. En dat was het ook. Cadeautjes kwamen langs alle kanten naar Livje toe; ze stond vandaag volledig in het middelpunt. We hebben gezongen en gedanst, we hebben lekker gegeten, en er een volledige Livje’sdag van gemaakt. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis, en alle kindjes, die hun buikje goed rond hadden gegeten, waren snel in dromenland.

Op babybezoek bij Lily

Vanavond gaan we kleine Lily een bezoekje brengen, zij werd woensdag 23 november geboren. Razend benieuwd rijden we naar Gent om dat kleine wondertje te verwelkomen. Billie moest een beetje wennen aan het zien van een baby’tje op mama’s schoot, maar was wel lief. Mama, papa en lieve Lily stelden het goed, en waren dan ook heel blij hun gezien te hebben. Na het bezoekje reden we naar huis; Billie was al vrij snel in slaap gevallen in de auto. Zij had vandaag dan ook veel gespeeld met de kindjes in de crèche, en was beremoe.

Nieuwe woordjes!

Vanaf de leeftijd van 1 jaar - 1 jaar en 4 maanden begon je allerlei nieuwe geluidjes te maken, en liet je ons al enkele woordjes horen, zoals:

- Mama
- Papa
- Baba = bijna alles is nu "baba"
- Paa = Paard
- Ba = Bal
- Brwbrwoe = geluidje dat je maakt wnnr je met een
auto'tje speelt
- no'ies = nog eens
- koe'a = koekje
- k-k = kindjes
- kik ies = kijk eens
- oojt = hoort (inclusief vingertje aan jouw
oortje)
- poe = poesje
- jauw = miauw

Je weet al goed wat de buggy is en het popje dat daar in ligt ken je ook. Je speelt er ook enorm graag mee, zowel in de crèche als thuis.

Billie wordt grote zus!!!

Op 21 november 2011 weten we het zeker...

Billie wordt grote zus!

We zijn allemaal in de wolken met de komst van onze 2e kleine spruit, en dat Billie er een broertje of zusje bij krijgt! Het is tegelijkertijd ook wel spannend, want je vraagt je vrij snel af hoe dat allemaal zou kunnen verlopen. Hoe zou Billie reageren op zo'n klein dondertje, en hoe gaat het zijn om vanaf dan met z'n vieren te zijn? Tijd genoeg nog om daar over te speculeren, nu eerst en vooral genieten van dit moment, dat nu nog eventjes ons 'grote' geheimpje is. We vertelden wel aan Billie dat er vanaf nu een kleine baby in mama's buik zit, en nemen haar ook mee naar de dokter. Als grote zus mag ze daar mee naartoe, zodat ze goed op de hoogte blijft van wat er daar allemaal met die kleine baby gebeurt.

vorige 1 2 3